VitaAktiv: 100% vitaminellátás egyetlen teáskanállal
- Teljes körű vitaminellátás zöldségekkel és gyümölcsökkel
- 10 vitaminnal
- Nem tartalmaz tartósítószert és színezéket
- A napi D-vitamin bevitel 200%-át biztosítja
Napjainkban a nagyüzemi termelésnek, a hosszú szállítási időknek és a nagy szállítási távolságoknak (is) köszönhetően a zöldségekben és gyümölcsökben sokkal kevesebb a vitamin, mint akár 50 éve. Korán leszedik, valódi napfény és tápláló föld alig éri őket, és ezt megsínyli a tápanyagkészletük, vitamintartalmuk. A Vita Aktiv fejlesztői ezt a hiányt ismerték fel, és igyekeznek egy kis üvegbe sűrített megoldási alternatívát nyújtani.
A bioaktív növényi hatóanyagok erősítik az immunrendszert és megkötik a testben található szabad gyököket. A Vita Aktiv természetes immunerősítő emellett aktiválja az anyagcserét és az emésztést. A megfázásnak, náthának így sokkal kisebb az esélye, frissebbnek érzed magad és dinamikusabbnak. A Vita Aktiv a benne lévő másodlagos növényi anyagokkal kiegészíti a napi étkezéseket. A másodlagos növényi anyagokat csak növények képesek előállítani saját védelmükre, így ezeket az anyagokat csak a táplálkozás útján tudjuk a szervezetbe juttatni.
Készítése: Egy különleges eljárással kipréselik a gyümölcsök és zöldségek levét, majd vákuummal kivonják belőle a vizet. Ezzel a kíméletes eljárással jön létre egy magas koncentráltságú lé.
Célcsoport: Minden korosztálynak ajánlott.
JELLEMZŐK
Intenzív koncentrátum 21 féle gyümölccsel és zöldséggel (Vita Aktiv Tropic 9 féle gyümölccsel), mely 10 vitamin napi bevitelének 100%-át biztosítja. A napi D-vitamin szükséglet 200%-át biztosítja (D-vitamin hiány különösen télen jelentős). A D- és a B6-vitamin támogatják az immunrendszert, a B12-vitamin segíti a sejtek osztódását, a B1-vitamin pedig hozzájárul a szív normál működéséhez. A megfelelő vitaminellátást** már napi 1 teáskanál (5 ml) fedezi. Nem tartalmaz tartósítószert és színezék- anyagot.
**100% NRV a Tápérték jelölési rendelet szerint.
ÖSSZETEVŐK
A Vita Aktiv hatóanyagai színes gyümölcsök és zöldségsürítmény melyek nagy mennyiségben tartalmaznak természetes növényi vegyületeket, karotinoidokat, polifenolokat és értékes antociánt. Emellett B1-, B2-, B6-, B12-vitamint, biotint, folsavat, C-, D-, E- és K-vitamint, ásványi anyagokat, nyomelemeket (nátriumot, káliumot, magnéziumot, kálciumot, mangánt, vasat, rezet, cinket, foszfort, jódot, szelént), szőlőcukor, emulgeáló szert (napraforgóból kivont lecitin), niacin, pantoténsav, biotin, tiamin, riboflavon, folsav is tartalmaznak. Ezeknek a természetes növényi vegyületeknek fontos sejtvédő és sejtmegújító szerepük van, erősítik az immunrendszert, és segítenek a szabad gyökök semlegesítésében. Erősítik a szervezet saját védelmi rendszerét, így frissebbnek, energikusabbnak érezzük magunkat és nő szervezetünk ellenálló képessége.
A gyümölcsök és zöldségek ereje:
- Alma B5 vitamin és másodlagos növényi anyagok
- Sárgabarack K vitamin
- Arónia C vitamin és fontos másodlagos növényi anyagok
- Boysen-szeder B3 vitamin és antocián
- Fekete szeder karotin
- Eper magas E vitamin és B12 tartalom
- Csipkebogyó polifenol
- Áfonya B5 vitamin és másodlagos növényi anyagok
- Málna K vitamin és B3 vitamin
- Bodza B2 vitamin és másodlagos növényi anyagok
- Sárgarépa a karotin legfontosabb szállítója
- Őszibarack béta-karotin
- Ringló szilva C vitamin és polifenol
- Homoktövis béta-karotin és B6 vitamin
- Cseresznye B3 vitamin és másodlagos növényi anyagok
- Szilva E vitamin és másodlagos növényi anyagok
- Fekete ribizli B5 vitamin és másodlagos növényi anyagok
- Paradicsom karotin és folsavak
- Kék szőlő értékes antocián
- Citrom C-vitamin
- Meggy E-vitamin
FOGYASZTÁSI JAVASLAT
Napi 1 teáskanál (5 ml) étkezés közben vagy után. Fogyasztható önmagában, vízzel, joghurttal vagy müzlivel összekeverve. Tartós fogyasztás ajánlott. Ne lépd túl az ajánlott napi mennyiséget.Ne tárold 20 fok felett! Kibontás után jól zárd vissza, hűtőszekrényben tárold, és 5 héten belül használd fel! Fogyasztás előtt rázd fel!
AZ EFSA* ÁLTAL TUDOMÁNYOSAN BIZONYÍTOTT
A D-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez és a fogak épségének megőrzéséhez. Az E-vitamin védi a sejteket az oxidatív stresszel szemben. A B1-vitamin hozzájárul a szív normál működéséhez. A B2-vitamin hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez és az energiacseréhez. A B6-vitamin hozzájárul a cukor- és fehérje anyagcseréjéhez, valamint az immunrendszer normál működéséhez.
A B12-vitamin hozzájárul a vörösvértestek normál képződéséhez és az immunrendszer normál működéséhez. A niacin hozzájárul a fáradékonyság és fáradtság csökkentéséhez. A folsav hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, valamint a fáradtság és kimerültség csökkenéséhez. A pantoténsav hozzájárul a normál szellemi teljesítő képességhez, a hormonok és a D-vitamin anyagcseréjéhez. A biotin hozzájárul a normál energia anyagcseréhez és az idegrendszer normál működéséhez.
* European Food Safety Authority
A SZAKÉRTŐ TANÁCSA
Próbáld ki joghurtba keverve, fagyival vagy keksszel
Tápérték | /100 ml | a napi adagban (5 ml) | % NRV* |
---|---|---|---|
D-vitamin | 200 µg | 10 µg | 200% |
E-vitamin | 240 mg | 12 mg | 100% |
Tiamin | 22 mg | 1,1 mg | 100% |
Riboflavin | 28 mg | 1,4 mg | 100% |
B6-vitamin | 28 mg | 1,4 µg | 100% |
B12-vitamin | 50 µg | 2,5 µg | 100% |
Niacin (NE) | 320 mg | 16 mg | 100% |
Folsav | 4000 µg | 200 µg | 100% |
Pantoténsav | 120 mg | 6,0 mg | 100% |
Biotin | 1000 µg | 50 µg | 100% |
* ajánlott napi bevitel
Értékelések
Még nincsenek értékelések.